Hoppál Péter

PécsEsztergár Lajos utca 1/1, I. em.2. választókerület
bemutatkozás

Tisztelt Választópolgár!

Büszkeséggel tölt el, hogy 2006 óta az önkor­ mányzatban, 2009 óta pedig az Országgyűlésben képviselhetem a pécsieket és a környéken élőket.

Az elmúlt években felépítettük a Zsolnay Negyedet, a Kodály Központot és Közép-Európa legnagyobb új ipari parkját. Felújítjuk a 400 ágyas klinikát, óvodáinkat, iskoláinkat, és a buszcsere programmal újjászervezzük a tömegközlekedést. Közös munkánk eredményeként Komló, Pécs és számos kistelepülés szabadult ki az adósságcsapdából. Sok száz közmun­kás segély helyett dolgozik, rendben tartja utcáinkat, tereinket. De van még teendőnk.

Új munkahelyekre van szükség Pécsett és Komlón is. Fontos a környezettudatos bányászati lehetőségek újragondolása. Kiemelt feladatunk a térség kulturá­lis, turisztikai vonzásának folyamatos erősítése is.

Folytassuk közösen a megkezdett munkát!
Számíthat rám, én is számítok Önre!

 

Önéletrajz

1972-ben született Budapesten. Nős, felesége Erdő Judit gimnáziumi tanár, három gyermekük van.

Általános iskolai és gimnáziumi tanulmányait Pápán végezte.

Első diplomáját a JPTE Művészeti Karán szerezte 1997-ben, középiskolai ének-zenetanár, karvezető szakon.

2005-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen közoktatási vezetőként végzett, és pedagógus szakvizsgát tett.

2006-ban a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia) Doktoriskolájában védte meg DLA doktori értekezését.

2009-ben a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán MBA szakokleveles menedzser diplomát szerzett.

2002. és 2010. között a Pécsi Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Óvodája főigazgatója volt Akkoriban több kórus karnagyaként, illetve a Pécsi Tudományegyetem óraadó tanáraként is dolgozott.

Művészeti tevékenységéért és pedagógiai, iskolaszervezői munkájáért számos regionális és országos kitüntetést kapott, művészeti együtteseivel pedig bel- és külföldön jelentős versenydíjakat nyert.

Aktív közéleti tevékenységét a polgári körökben kezdte 2002-ben. Majd az Élő Pécs Társasága megszervezésével és megalapításával folytatta 2005-2006-ban.

2006-tól Pécs MJ Város önkormányzati képviselője, 2010 óta a Fidesz-KDNP frakció vezetője, valamint az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke.

2009 óta országgyűlési képviselő. Jelenleg az Oktatási, Tudományos és Kutatási Bizottságában, valamint a Nemzeti Összetartozás Bizottságában dolgozik. Emellett az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése Magyar Delegációjának is tagja.

2013 áprilisától a Fidesz országos szóvivője.

Politikai munkájáért a Székely Nemzeti Tanács „Gábor Áron díjában” és a Politikai Foglyok Országos Szövetsége „A forradalom bölcsője” kitüntetésében részesült.

Hoppál Péter

Pécs, Esztergár Lajos utca 1/1, I. em.
  • baranya02@fidesz.hu
  • +36 72 481 319
  • 7633 Pécs,
    Esztergár Lajos utca 1/1, I. em.
  • 7300 Komló, Városház tér 4.
eseménynaptár