Hoppál Péter

PécsEsztergár Lajos utca 1/1, I. em.2. választókerület
2014 Apr. 25 17:37

A legfontosabb cél a foglalkoztatás növelése

A májusban megalakuló új kormány legfontosabb célja a foglalkoztatás növelése, a foglalkoztatottak számának tartósan 4 millió fölött tartása és a munkanélküliek számának további csökkentése – emelte ki Hoppál Péter.


Újabb rekordot döntött Magyarországon a foglalkoztatottság, 22 éve nem dolgoztak annyian, mint a legutóbbi adatok szerint. Az év első negyedévében 4 millió 78 ezren dolgoztak. Ez 360 ezerrel több, mint a 2010-es kormányváltás előtt volt – mondta pénteki sajtótájékoztatóján a Fidesz szóvivője, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentésére reagálva. A kormánypárti politikus ismertetése szerint, „különösen nagyot nőtt” a nők foglalkoztatása, amely először haladta meg az 55 százalékot és „ugyancsak biztató” adat, hogy tovább nőtt a fiatalok foglalkoztatása is.

A Fidesz szóvivője „nagyon jó jelnek” nevezte, hogy a foglalkoztatás folyamatos erősödése mellett a munkanélküliség is tovább süllyedt és rekord alacsony, 8.3 százalékos szinten áll.

A munkanélküliek összlétszáma 370 ezerre csökkent. Ilyen adat a munkanélküliség vonatkozásában utoljára hat évvel ezelőtt volt Magyarországon – jegyezte meg Hoppál Péter, hangsúlyozva, a májusban megalakuló új kormány legfontosabb feladata és célja a foglalkoztatás további növelése lesz. A foglalkoztatottak számának tartósan 4 millió fölött tartása az egyik legkiemeltebb kormányzati célkitűzés, a másik pedig a munkanélküliek számának további csökkentése, legalább olyan mértékben, ahogy az elmúlt négy évben sikerült teljesíteni – hangsúlyozta a fideszes képviselő.

Úgy vélte, e kettős cél elérését segíteni fogja a kormányzati tisztségben betöltendő folytonosság és a gazdaságpolitika folytonossága is. Azzal, hogy a magyar emberek úgy döntöttek, hogy a Fidesz folytatja a kormányzást a következő négy évben, arra is szavaztak, hogy a foglalkoztatási programok is folytatódjanak, amelyeket az elmúlt években elindítottunk és amelyek ezeket a biztató számokat eredményezték – jelentette ki a nagyobbik kormánypárt szóvivője, aki szerint a kormányzás folytatása a tartós gazdasági növekedést is magával vonja majd.

Hoppál Péter szerint, ezeket a célokat fogják tovább erősíteni a hazánkba érkező új uniós fejlesztési források is, amelyek 60 százalékát gazdaságfejlesztésre és munkahelyteremtésre fogják fordítani a 2014 és 2020 közötti költségvetési ciklusban.

Ezt a tendenciát és ezeket az örvendetes adatokat két dolog, két politikai szélsőség veszélyezteti: baloldali és a jobboldali – hívta fel a figyelmet Hoppál Péter, aki úgy fogalmazott, „a bukott baloldal és a szélsőjobb egyaránt veszélyt jelent a Magyarországot megillető fejlesztési forrásokra”. A bukott baloldal nem egyszer bebizonyította már, hogy amikor csak teheti, hátba támadja Magyarországot Brüsszelben és nem áll távol tőlük az az eljárásrend, hogy a nemzeti érdekeket feladják. A szélsőjobboldal pedig Európa ellenes politikájával, EU-szkepticizmusával ugyancsak a magyar érdekek hatékony érvényesítését veszélyezteti az Európai Unióban – fogalmazott a kormánypárti honatya.

Hoppál Péter arról beszélt, „a május 25-i európai parlamenti választás tétje az, hogy „a további gazdaságfejlesztés és a munkahelyteremtés folytatódhat-e”. A szóvivő szerint, a két szélsőségtől egyedül a Fidesz-KDNP nemzeti listája tudja megvédeni Magyarországot. Biztosítani szeretnénk, hogy folytatódjon a kiegyensúlyozott, nyugodt gazdaságfejlesztési politika és a munkahelyteremtés eredményeit is folytatni szeretnénk. Ezt a Fidesz-KDNP európai parlamenti listája és az erre leadott szavazatok tudják szavatolni a következő évekre vonatkozóan – zárta szavait Hoppál Péter.

(fidesz.hu)

Hoppál Péter

Pécs, Esztergár Lajos utca 1/1, I. em.
  • baranya02@fidesz.hu
  • +36 72 481 319
  • 7633 Pécs,
    Esztergár Lajos utca 1/1, I. em.
  • 7300 Komló, Városház tér 4.
eseménynaptár