Hoppál Péter

PécsEsztergár Lajos utca 1/1, I. em.2. választókerület
2014 Apr. 25 20:28

A baloldal semmit sem tanult a vereségből

A magyar emberek tudják, kik azok, akik segítették az Európai Unióban a magyar gazdaságpolitikát és a nemzeti érdekeket és kik azok, akik ezzel szembe mentek – jelentette ki egy más témában tartott sajtótájékoztatóján Hoppál Péter.


A Fidesz szóvivője a szocialisták pénteki sajtótájékoztatójára reagálva azt mondta, „a bukott baloldalon a hatalmas vereségből sem tanultak semmit, ugyanazok az emberek ugyanazokat a sületlenségeket és hazugságokat fújják, mint amit az elmúlt négy évben.”

A szocialisták már megmutatták, hogy milyen brüsszeli képviseletre képesek. Ha ezeket felidézzük, láthatjuk, hogy tőlük mi várható. Ha kell, akkor hátba támadják a saját hazájukat – mondta Hoppál Péter, felidézve, a szocialisták „Európa szégyenpadját ültették Magyarországot”. Kilenc éven keresztül a szocialisták gazdaságpolitikájának következtében Magyarország uniós eljárás alatt állt és ebből a túlzottdeficit-eljárásból csak a magyar emberek összefogása a Fidesz-kormány tudta kivezetni hazánkat – emlékeztetett a nagyobbik kormánypárt szóvivője.

A fideszes politikus megjegyezte, a szocialisták politikája folyamatosan veszélyeztette az uniós fejlesztési források lehívását. Ne felejtsük el, hogy amikor ők tehettek volna az országért, akkor elmulasztottak cselekedni, most pedig hangos szózatokat mondanak gazdaság- és szociálpolitikai célkitűzéseikről. A szocialista EP-képviselők nem egyszer tollba mondták a brüsszeli bürokratáknak a Magyarországot elítélő dokumentumokat. Köszönjük, ebből a 2014 utáni európai parlamenti ciklusban már nem kérünk – fogalmazott Hoppál Péter, aki úgy vélte, „a szocialistáknak sem a képviselő-jelöltjeik, sem a programjuk ezek után nem hiteles, mert az ellenkezőjét tették, mint amit egyébként terveztek.”

Ma béremelésről és foglalkoztatásról beszélnek, miközben kormányzásuk idején megduplázták a munkanélküliséget és csökkentették a fizetéseket. Ez volt a szocialisták kormányzásának eredménye – mondta a Fidesz szóvivője. Úgy folytatta, a szocialisták ma gyermekétkeztetésről beszélnek miközben kormányzásuk alatt a töredékét fizették ki az erre szánt támogatásoknak. Európának több józanságra van szüksége, és úgy látjuk ezt legkevésbé a Szanyi Tibor vezette szocialista EP-lista képes szolgálni – húzta alá Hoppál Péter.

Engedjék meg, hogy mélységes felháborodásomnak adjak hangot, miszerint Szanyi Tibor és a szocialisták nem átallják a magyar nép döntését és a választási eredményt ilyen alantas módon megkérdőjelezni. Választási csalásról beszélnek, miközben szembe kellene nézniük azzal, hogy a bukott baloldal üzeneteire, ígérgetéseire és stílusára a magyar emberek 2010-ben és 2014-ben is markáns nemet mondtak – reagált az MSZP EP-listavezetőjének kijelentésére Hoppál Péter, hozzátéve, várják a szocialisták bocsánatkérését, azután hogy ilyeneket nyilatkoznak.

Úgy ítélem meg, az ilyen viták meddő viták – reagált arra az újságírói felvetésre Hoppál Péter, miszerint az Együtt-PM nyilvános vitára hívná az EP-választáson listát állító valamennyi párt képviselőjét. A szóvivő úgy fogalmazott, „a baloldal programjáról az emberek el tudják mondani a véleményüket.” Ismertessék meg ők az emberekkel az Európa-politikájukat, mi is ezt tesszük és a polgárok tapasztalataira kívánunk apellálni. Nem lehet ma már megvezetni az embereket. Tudják, kik azok, akik segítették az Európai Unióban a magyar gazdaságpolitikát és a nemzeti érdekeket és kik azok, akik ezzel szembe mentek. Ilyen egyszerű kérdés lesz a május 25-i választás – zárta szavait Hoppál Péter.

(fidesz.hu)

Hoppál Péter

Pécs, Esztergár Lajos utca 1/1, I. em.
  • baranya02@fidesz.hu
  • +36 72 481 319
  • 7633 Pécs,
    Esztergár Lajos utca 1/1, I. em.
  • 7300 Komló, Városház tér 4.
eseménynaptár